0766 672 331 office@pronext.ro

Mulți manageri vor să-și schimbe jobul, prin urmare am identificat patru tipologii de executivi care-și caută un nou rol iarna aceasta:

 managerul care vrea să-și schimbe industria (din retail în servicii, de exemplu)

 executivul care-și dorește o nouă specializare (din rol tehnic în vânzări, spre exemplu)

 managerul din multinațională care caută un rol în companii antreprenoriale

și

 executivul din conducerea unei firme locale care vrea să se mute într-o multinațională.

Cei mai mulți manageri (43%) își doresc o schimbare într-un rol nou în multinațională, apoi vorbim despre schimbarea de industrie (26% dintre executivi vor asta).

De asemenea, vedem tentația managerilor români de a merge spre un nou rol într-o firmă antreprenorială (17%) și de schimbare a industriei actuale (13%) 👇, potrivit unui studiu Pronext. 

Greșeli de evitat când un manager vrea să schimbe specializarea

Lipsa cercetării noii specializări, ignorarea nevoii de a atrage competențe noi și lipsa unui plan de carieră reprezintă cele mai importante erori pe care un manager le face când schimbă specializarea. Astfel, lipsa unei înțelegeri a trendurilor din noul domeniu poate duce la decizii neinformate.

Mai mult, să ignori nevoia unor noi competențe, necesare în noua specializare, este o greșeală comună în rândul managerilor. În final, lipsa unui plan de carieră bine definit și a obiectivelor clare pot duce la confuzie și indecizie.