0766 672 331 office@pronext.ro

Bogdan, în vârstă de 35 de ani, cu experiență de 10 ani în Achiziții, a reușit alături de impresarii Pronext să facă un pas profesional într-o companie cu o expunere internațională: coordonează din București o echipa multiculturală la nivel global pentru un producător de aparatură medicală. Cuvintele lui și experiența prin care a trecut alături de noi sunt disponibile în articolul de mai jos.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Pronext. Pronext se concentrează pe candidat și pe nevoile acestuia. Impresarii Pronext au evaluat încă de la începutul colaborării noastre așteptările legate de următoarea etapă de creștere a carierei mele. 

Primii pași pentru candidat. Impresarii Pronext au realizat și validat profilul meu profesional și m-au ghidat în îmbunătățirea acestuia prin identificarea punctelor forte pentru următorul job și noua industrie. Abia dupa aceasta calibrare, cand obiectivul meu profesional s-a clarificat, impresarii au început să caute roluri potrivite pentru mine în industria targetată. N-au căutat oameni potriviți pentru rolul X. Am simțit pe tot parcursul colaborării noastre că vor să găsească rolul potrivit mie, ca manager și nivel de expertiză. La fiecare interviu susținut prin Pronext, am avut suport permanent si comunicare constructivă despre etapele parcurse. 

Asta caută Pronext: maximizarea valorii abilităților și competențelor pe care eu le-am primit prin identificarea și selecția companiilor. Pe mine m-au ajutat foarte mult informațiile primite din partea Pronext, deși personal consider că am investit mult în pregătirea personală și cred că am o experiență bună obținută din interviurile anterioare, știu la ce să mă aștept. Am primit sprijin suplimentar și informații referitoare la așteptările companiei dincolo de ce era cuprins în anunț. Am învățat astfel lucruri noi care m-au ajutat să mă poziționez mai bine la interviu. 

Ce înseamnă pregătirea candidaților realizată de Pronext. De asemenea, un lucru extraordinar pentru mine: eu lucrez într-o zonă comercială în care de obicei se negociază foarte mult. Când negociez ca manager, pentru companie, nu simt presiune pentru că sunt obișnuit, fac asta în mod natural. Dar când îmi negociez mie salariul mereu simt o presiune mare. E o chestiune foarte personală și nu vreau să dau greș. Și mereu am acea întrebare când angajatorul îmi acceptă direct oferta: “Oare puteam să cer mai mult? Oare am cerut prea puțin?” Impresarii Pronext m-au pregătit din timp pe acest subiect, au negociat pentru mine. Au știut cum să abordeze situația. 

Eu vă spun sincer: ProNext mi-a obținut mai mult decât m-aș fi așteptat ca salariu. Pe cont propriu, nu aș fi reușit să obțin asta pentru că aș fi cerut mai puțin la interviu de teama ca asteptarile mele salariale depășesc oferta companiei. Suplimentar, două aspecte majore au fost partea de suport. Un lucru pe care l-am achiziționat separat de la Pronext a fost pachetul de optimizare CV și cont de LinkedIn. Pentru mine asta a fost foarte important. Știam că am nevoie să-mi fac contul de LinkedIn mai profesionist și CV-ul, dar sincer nu prea știam de unde să încep. Eu mă uit cu drag la CV-ul și contul meu de LinkedIn de acum. 

Pronext se concentrează doar pe candidat astfel încât să-i găsească rolul potrivit. Am fost sprijinit și am aflat ce este important să punctez în discuția cu angajatorul. Și atenție, foarte important pentru mine: specialiștii Pronext nu au încercat în niciun moment să mă convingă să susțin interviuri pentru roluri care nu mi se potriveau sau în companii pentru care expertiza mea nu făcea diferența.

Ce este Impresariatul pentru manageri. Cred că seamănă foarte mult cu impresariatul sportiv și artistic. De ce cred asta? În primul rând, Pronext a negociat oferta pentru mine și a obținut mai mult decât mă așteptam inițial. M-au pregătit, au vorbit anterior cu potențialii angajatori. Au făcut toată munca asta pentru mine. Ei au căutat, au negociat, au înțeles rolul, mi-au spus că rolul este potrivit și m-au pregătit pentru job. 

În al doilea rând, mi-au susținut interesele. Dacă mă gândesc la un impresar sportiv, ce face acesta? Îi negociază salariul sportivului. Îi găsește altă echipă. Spre comparație, impresarii discută toate aceste detalii din contract. La fel mi s-a întâmplat și mie. Impresarii vin la clienții lor, la sportivi și le spun așa cum au lucrat și impresarii Pronext cu mine: “Uite, avem ofertele acestea pentru tine. Care dintre oferte te interesează?” Exact așa a fost și la mine. 

Pană să lucrez cu Pronext, nu cunoșteam conceptul de impresariat pentru manageri. Adică știu ce este un impresar, că există această activitate de impresariat în multe domenii, cum ar fi cele sportiv și artistic, dar nu știam că există această posibilitate și pentru noi, oamenii din managementul companiilor. 

Sunt recunoscător companiei Pronext pentru că m-a ajutat să-mi găsesc un rol pe care îl căutam de mult timp. Și acum simt că am o evoluție și o stabilitate profesională!